Knit and Sew

PES2Card - Reacties van gebruiker(s)  5 December 2000

Geachte meneer Timmermans,

Ik wou u nog even heel hartelijk bedanken voor alle moeite en vooral tijd, die u heeft gestoken in het oplossen van ons probleem met het functioneren van de PES2Card. Het probleem was het volgende: Ik kreeg PES2Card niet aan het lopen, kreeg steeds de melding: Connection failed en niets liep. Ik kon niet naar de kaart schrijven die in de PES2Card-kast zat, en ik kon niet van de kaart lezen.
Ik raakte helemaal in een dip.
Ik belde met meneer Timmermans (hierna genoemd: Jos) en hij vertelde me de verschillende handelingen die ik moest doen: bestanden nakijken, aanklikken, dit was goed en dat was goed, daar klopte niets van en waarom kon je dat nu niet veranderen, tjonge een heel gedoe.

Omdat ik nu bepaald geen ster ben, wat de computer betreft, snapte ik er niets van, toen het ging over de “configuratie van compoorten” en wat allemaal nog meer.
Nee, daar moest nu toch echt mijn man aan te pas komen. Eigenlijk heel grappig, want hij heeft van borduren niet echt veel verstand, maar met computers weet hij goed om te gaan. En na heen en weer gepraat en gebel tussen mijn man en Jos en na enkele dingen te zijn doorgegaan, kwamen ze erachter, waarom PES2Card bij mij niet liep. Vraag me nu niet de technische dingen, maar het had te maken met de modem van onze ISDN-kaart en dat de compoorten gewisseld moesten worden. En zie, het liep meteen als een trein! Ik kon eindelijk na lang wachten (ongeveer 1,5 dag) aan de slag met mijn “borduur-carrière”.

Ik had een paar plaatjes gescant en zette mij achter de computer, want ik wou deze plaatjes borduren. Ik dook in Design Center en opende het betreffende bitmap-plaatje en ging alle 4 stadiums door, waar ik dan naar Layout & Editing overging. Toen alles naar wens was, wou ik mijn 1e plaatje naar de kaart schrijven, zodat ik dan eindelijk kon “laten” borduren. Maar NIETS ging!

Ik snapte er helemaal geen ene moer meer van en raakte helemaal weer van slag. Daar had ik nu weer uren achter de computer doorgebracht en toen het er op aan kwam, dat het eindelijk zou gaan gebeuren, werd ik weer teleurgesteld. En weer moest mijn lieve man komen opdraven! Die arme ziel.

Hij bekeek weer alles en doorgronde weer de hele inhoud van de computer en was druk aan de slag om het weer “aan het lopen” te krijgen. Maar na ongeveer 10 minuten snapte hij het ook niet meer. Hij probeerde het toen maar direct via PES2Card en zie daar: Dat ging wel. Ik kon naar de kaart toe schrijven, van de kaart af lezen, alles ging.

Nu ben ik er dus helemaal achter gekomen. PES2Card is dus HET programma/kastje, om dus naar de kaart toe en van de kaart af te lezen. Hierin kun je de plaatjes ophalen die je naar de kaart toe wilt schrijven en welke plaatjes er op de kaart staan. Je kunt via eigenschappen zien hoeveel steken er op dit plaatje zijn, hoeveel kleuren, hoeveel stops enz. en hoeveel plaatjes je wilt laten schrijven naar de kaart toe: Dit doe je dan via toevoegen.

Het eigenlijke idee van PES2Card is dus: hetzelfde als PE Design van Brother, alleen stukken goedkoper. Het enige verschil tussen PES2Card en PE Design is: dat je met PES2Card niet direct vanuit het programma Layout & Editing kunt schrijven of lezen naar of van de borduurkaart. Ik kan alleen maar zeggen, dat ik ontzettend blij ben met PES2Card, want het werkt helemaal perfect en scheelt, laten we eerlijk zijn, honderden guldens. Geld, waar we lekker andere leuke borduur-accessoires mee kunnen kopen, niet dan?!

Liliana Chessa
lilianachessa@hotmail.com
 


Last Modification: December 28, 2000 (c) Copyright 2000, Jos Timmermans